Yeni Üyelere Özel %10 İndirim: HOSGELDİN10
500 TL üzeri ücretsiz kargo
Yeni Üyelere Özel %10 İndirim: HOSGELDİN10
500 TL üzeri ücretsiz kargo
Hayfene Kış Çayı İçinizi Isıtacak

Hayfene Kış Çayı İçinizi Isıtacak

Soğuk havaların ve değişen mevsimlerin vazgeçilmezi olan bu çay özellikle havanın çok sert olduğu sonbahar ve kış aylarında oldukça etkilidir. Peki bu çayı diğer çaylardan ayıran şey nedir? Birden fazla artısı olan bu kış çayının faydalarını gelin birlikte inceleyelim.

Kış Çayını Nereden Satın Alabilirim?

Kış çayını isterseniz malzemelerini tek tek satın alarak kendiniz hazırlayabilir, isterseniz de Hayfene’nin hazır bir halde sunduğu karışımı satın alarak sadece kaynatma işlemini yaparak hazır hale getirebilirsiniz.

Kış Çayı Hangi Bitkileri İçerir?

Kış aylarının vazgeçilmezi olan bu çay, ıhlamur, adaçayı, zencefil, zerdeçal, tarçın, kuşburnu, nane, karanfil gibi bitkiler ve portakal, limon, elma, ayva gibi meyvelerin kurutulmuş halleri ile hazırlanmaktadır. İsterseniz bu çaya kendi sevdiğiniz meyve ve bitkileri de ekleyerek onu daha içilebilir bir hale getirebilirsiniz.

Kış Çayı Nasıl Demlenir?

Hayfene’den satın aldığınız kış çayını kaynatma kabınıza koyun. Kaynatma kabınıza koyduktan sonra 5 dakika kadar kaynatın. Çayınız kaynadıktan sonra onları bir süzme kabına alın. Yeteri kadar süzdüğünüzden emin olduktan sonra bir bardağa koyarak afiyetle içebilirsiniz. Eğer isterseniz şifalı kış çayınıza lezzet vermesi adına biraz bal ekleyebilirsiniz.

Kış Çayını Herkes Tüketebilir mi?

Kış çayı, doğası gereği oldukça şifalı bir çaydır. Bunun yanı sıra kış çayının da diğer bitkisel çaylar gibi bazı zararları vardır. Kış çayı, diğer bütün şifalı çaylar gibi gereğinden fazla tüketildiği zaman bazı yan etkiler gösterebilir. Bunlar baş ağrısı ve mide bulantısı gibi basit etkenler olabilir. En önemlisi ise bu çay içerisinde hibiskus barındırdığı için hamileler ve yüksek tansiyon hastaları için zararlıdır.

Kış çayını tüketmeden önce doktorunuza danışmanızı öneriyoruz.