500 TL üzeri ücretsiz kargo
500 TL üzeri ücretsiz kargo
500 TL üzeri ücretsiz kargo
Sinüzit Düşmanı Papatya, Papatyanın Sinüzite Etkisi

Sinüzit Düşmanı Papatya, Papatyanın Sinüzite Etkisi

Feb 10, 2024

Papatya Nedir?

Papatya, beyaz taç yapraklarına sahip olan, güzel kokulu ve şifalı bir bitkidir. Anavatanı Türkiye olan bu bitki, içerdiği antioksidanlar sayesinde çok sağlıklıdır. İnsana zarar veren bir yanı olmadığı için yağ ve çay olarak uzun yıllardır tüketilen ve tüketmeye de devam edilen bitki türüdür.

Papatya Çayının Faydaları

Özellikle sağlık açısından kullanımı oldukça fazla olan bitkidir. İnsanlığın çok eskiden beri kullandığı papatya bitkisi birçok rahatsızlığa tedavi yöntemi olarak kullanılmıştır. Papatyanın özellikle çay olarak da tüketilmesinden dolayı vücuda birçok faydası vardır. Pek çok kadın regl dönemlerinde gergin olabilir. Regl dönemlerinde her gün tok karnına demleyip tüketecekleri bir bardak papatya çayı, bu agresif duygu durumlarına büyük ölçüde yardımcı olacaktır. Papatya, adeta bu adet döneminden dolayı sıkıntılı ve depresif bir dönem geçiren kadınlar için özel olarak yaratılmış bir bitkidir diyebiliriz. Papatya, kadınların regl dönemlerini rahat ve huzurlu geçirebilmeleri için önemli bir bitkidir.

Papatyanın Sinüzite Etkisi

Papatyanın bu kadar faydasının yanı sıra, en çok kullanılma sebeplerinin başında sinüzite olan etkisi yer almaktadır. Bir fincan demlenmiş ve dinlendirilmiş papatya çayının içine bir kaşık bal ilave ettikten sonra tüketmek, oluşan ya da oluşmakta olan üst solunum yolu enfeksiyonlara karşı büyük ölçüde etki sağlayacaktır. Burun tıkanıklığı, akıntı ve sonrasında oluşan baş ağrılarına karşı birçok aktar, papatya çayını tavsiye etmektedir. Sinüzite karşı herhangi bir tedavi yöntemi kullanılmadığı takdirde, menenjit ve beyin iltihaplanması gibi rahatsızlıklar ortaya çıkabilir. Bu sebeple doğal yol arayanların sinüzit problemlerine karşılık papatya çayı içmeleri tavsiye edilir.

Bir başka yöntem ise;

Üst solunum yollarına direkt etki edebilecek olan papatya kürüdür. Sıcak su içinde bekletilen papatyanın ortaya çıkardığı buharın solunması ile sinüzitin azaltıldığı görülmektedir.

Papatya Kürü Hazırlanışı :

Yarım litre kadar suyu geniş bir tencerede kaynatın. Bir avuç (2-3 çorba kaşığı kadar) kurutulmuş kır papatyasını kaynayan suyun içine koyun.

Papatya Kürü Uygulanışı :

Hazırladığınız bu karışıma başınızı eğerek buharın solunum yollarınızı yumuşatmasını sağlayın. Bu sırada başınızın üstünü bir havlu yardımı ile örterek buharın dışarı çıkmasını engelleyin. Nefes alıp vererek sinüslerinizi yumuşatın.

5 dakika boyunca bu şekilde nefes alıp vermeye devam edin. Yarım saat ara verip tekrar beş dakika aynı şekilde başınızı havlu ile örterek uygulayın. Ertesi gün de aynı işlemi uygulamaya devam edin. Akıntının gelmeye başladığı gün 3 gün ara verin.

Atlamamanız gereken nokta ise bu işlem sinüzitten tamamen kurtulana kadar devamlı ve düzenli olarak yapılmaya devam edilmesidir. Yarım bıraktığınız takdirde sinüzit sorununuz tekrar edecektir.