500 TL üzeri ücretsiz kargo
500 TL üzeri ücretsiz kargo
500 TL üzeri ücretsiz kargo
Image
Image

Baharatlar

Filtrele
Sırala
Fiyat artan
Fiyat azalan
İndirim oranı artan
İndirim oranı azalan
İlk eklenen
Son eklenen
Alt Kategoriler
Anason ( 3 )Biberiye ( 2 )Büyük Mutfaklara Baharatlar ( 60 )Cam Şişe Baharatlar ( 34 )Chia Tohumu ( 1 )Defne Yaprağı ( 2 )Fesleğen ( 2 )Hardal ( 3 )Haşhaş ( 2 )Hindistan Cevizi ( 3 )Kakao ( 2 )Kakule ( 2 )Karabiber ( 15 )Karanfil ( 4 )Karışım Baharatlar ( 118 )Kekik ( 5 )Keten Tohumu ( 3 )Kimyon ( 5 )Kişniş ( 3 )Kuş Üzümü ( 2 )Köri ( 3 )Mahlep ( 1 )Maydanoz Kurusu ( 2 )Muskat ( 3 )Nane ( 4 )Pet Kavanoz Baharatlar ( 42 )Pul Biber ( 9 )Rezene ( 2 )Safran ( 1 )Sahlep ( 1 )Sarımsak Tozu ( 4 )Soğan Tozu ( 4 )Sumak ( 5 )Susam ( 2 )Tarçın ( 5 )Tekli Baharatlar ( 41 )Toz Kırmızı Biber ( 13 )Tuzsuz Baharatlar ( 15 )Tüm Baharatlar ( 109 )Vanilya ( 4 )Yenibahar ( 3 )Zahter ( 5 )Zencefil ( 4 )Zerdeçal ( 7 )Çam Fıstığı ( 1 )Çiğ Susam ( 2 )Çörek Otu ( 4 )İngiliz Karbonatı ( 6 )İsot ( 3 )
Filtreleri temizle

Hayfene Baharatları

Baharatlar, insanların yüzyıllardır kullandığı doğal lezzet verici ürünlerdir. Toz, kök, yaprak, tane ve çiçek şeklinde tüketimi mümkündür. Kahvaltılık ürünlerde, hamur işlerinde, tencere yemeklerinde ve içeceklerde kullanımına rastlarız. Her bir baharatın insan sağlığı için faydası farklıdır. Balık, köfte ve tavuk gibi et çeşitlere özel baharat harmanları hazırlanır.

Geleneksel Türk mutfağında kullanımı oldukça popüler olan baharatların günümüzde yüzlerce çeşidine ulaşmak mümkün. Organik gıda çeşitlerini sunan Hayfene’de; tüm yemek ve içeceklerinizde kullanabileceğiniz sayısız baharat çeşidini bulunuyor.

Baharat Nedir?

Baharatlar; koku ve tat gibi insanların hoşuna gidecek lezzetler ortaya çıkaran, özel yetiştirilen ya da kendiliğinden doğada yetişen bitkilerin kurutulmuş bölümleridir.

Baharat Çeşitleri Nelerdir?

Baharatlar bazı tariflerin püf noktası bazı yemeklerin ise kişiye özel zevki olarak karşımıza çıkar. Ben patates salatasını pul biberli yiyorum, diyen bir arkadaşınız varsa işte bu onun baharat keyfi olur. Ama bir zeytinyağlı sarma çam fıstıkla, tarçınla ve kuru üzümle oldukça zengin bir lezzete kavuşur. Baharatlar lezzetleri ve hoş kokuları dışında her biri ayrı bir şifa deposu. Yani baharatları tüketerek beden sağlığımıza da katkı sağlıyoruz. Tariflerinde farklı aromalara yer vermek isteyen kişiler Hayfene’den alışverişini yapabilir. İstediğiniz tekli ya da karışım baharat çeşitlerinin hepsini bu kategoride bulabilirsiniz.

Tekli baharat çeşitleri arasında tuz, karbonat, vanilya, ekstra acı hardal, acı kırmızı biber, anason tane, beyaz biber, biberiye, çam fıstığı, çörekotu, damla sakızı, fesleğen, hindistan cevizi, isot karabiber, kekik, nane, karanfil, kimyon, kişniş, kuş üzümü, rezene, tarçın, sumak, zencefil, zerdeçal, tütsülenmiş acı kırmızı biber, besbace, darı fülfül, salep, yenibahar, zahter, maydanoz kurusu, çemen ve daha fazlasını bulabilirsiniz.

Tariflerde tuz kullanımı oldukça önemlidir. Tuz çeşitleri arasında deniz tuzu, Himalaya pembe tuz, kaya tuzu, İngiliz tuzu ve limon tuzu bulunuyor.

Karışık Baharatlar İçinde Neler Var? 

Karışım baharatlar arasında sucuk baharatı, kahvaltılık zahter, sakatat baharatı, pumpkin pie spice, yeşil köri, yeniçeri baharatı, tütsü baharatı, tavuk baharatı, tandori masala, tako baharatı, salata baharatı, Osmanlı baharatı, limon karabiber, karışık tane biber, karışık sebze kurusu, fajita baharatı, çiğ köfte baharatı, kajun baharatı, biryani baharatı, barbekü baharatı, Anadolu baharatı, İtalyan baharatı, kek pasta baharatı, chai tea baharatı, kavurma baharatı, biftek baharatı, kömbe baharatı, Alman kurabiye baharatı, yakut süt karışımı, portakallı şeker baharatı, sarımsaklı yoğurt çeşnisi, ege otları baharatı ve daha fazlasını bulabilirsiniz.

Hayfene’ye özel karışım baharatlar arasında özel elementler serisine ulaşabilirsiniz. Bu seride hava, su, ateş, toprak ve 5.Element baharatlar bulunuyor. Hava baharatını tüm kanatlılarda, su baharatını denizden çıkan tüm besin kaynaklarında, ateş baharatını tüm et çeşitlerinde, toprak baharatını sebzelerde ve son olarak; tatlı, tuzlu, acı, ekşi ve umami baharatlarının karışımından oluşan 5. Element baharatını A’dan Z’ye tüm tariflerde kullanabilirsiniz.

Toz Baharat Çeşitleri Nelerdir? 

Bitkilerin öğütülerek toz haline getirilmiş haline toz baharat denir. Hemen hemen her baharat çeşidinin toz halini bulabilirsiniz. Bunların içinde en popüler olanları ise karabiber, kimyon, isot, tarçın, sumak ve yenibahar baharat çeşitlerini sayabiliriz.

Kaç Çeşit Baharat Vardır? 

Baharatlar kullanıldığı mutfaklarda bir kimliğin parçası olurlar. Temelde aynı malzemelerin kullanıldığı bir yemekte yöreye ait bir baharat kullanılarak farklı bir lezzet elde edilebilir. Özellikle bölgesinden göç eden kişiler gittikleri yerde yöresel baharatlarını bulamazsa özlemini çekebilir. Dünyada kullanılan sayısız baharat çeşidi var diyebiliriz. Popüler olup ön plana çıkan baharatların isimlerini herkes bilirken yöreye özel ya da geri planda kalmış baharatları herkes bilmeyebiliyor. Baharatlar kökten, yapraktan, meyveden ve vb. kısımlardan oluşabiliyor.

Türkiye’de Kaç Çeşit Baharat Vardır? 

Türkiye’de baharat en çok Güneydoğu Anadolu mutfak kültüründe ön plana çıkıyor. Dünyada ise Türkiye en çok baharat kullanan ülkeler arasında yer alıyor. Ön plana çıkan baharat çeşitleri dışında yöresel baharatlarda oldukça dikkat çekiyor.

Baharat Çeşitleri ve Faydaları

Baharatların birçok hastalığa iyi geldiği bilinir. Taze olması, doğru bitki olması, doğru şekilde tüketilmesi iyileşme sürecine destek verebilir. Ya da hastalanmamak için bazı baharatlardan fayda görmeye çalışabilirsiniz.

Tarçın baharatı hem tuzlularda hem de tatlılarda kullanılır. Kan şekerini dengelediği ve vücuda sıcaklık sağladığı söylenir. Bu sebeple soğuk geçen kış aylarında çayını demleyip içebilirsiniz. Ya da kan şekerinizi dengelemek için bir bardak ılık süte tozunu katıp içebilirsiniz. Ihlamur, nane, kuşburnu gibi bitkilerin bağışıklığımıza destek verdiği bilinir. Bu sebeple kendimizi hasta olmuş gibi hissediyorsak ya da mevsim dönüşlerindeysek bu bitkilerin çaylarını tüketebiliriz.

Baharat Çeşitleri ve Kullanım Alanları 

Baharatlar kokularına ve lezzetlerine göre tariflerde kullanılır. Misal en kullanımı yaygın olan tarçın hem tuzlu hem tatlı hem de içecek hazırlarken kullanabileceğiniz kokusu ve tadı baskın bir baharat çeşididir. Fesleğen gibi kokusu hoş bir baharatı domates, sebze, salata soslarında, makarnalarda ya da bazı et çeşitlerinde kullanabilirsiniz. Defne yaprağı da yine hoş kokulu bir bitkidir. Özellikle balıklı tariflerde kullanımı tercih edilir. Dereotu, sabah kahvaltısında hazırlanan yumurta çeşitlerinde, peynirli hamur işlerinin içinde ve zeytinyağlı tencere yemeklerinde kullanılır. Nane, demlenerek çay formunda tüketilebilir. Yazın serinletici bir lezzet olan ayran ve limonata da kullanımı yaygındır. Biberiye oldukça güzel bir tadı olan baharat çeşididir. Patates, tavuk ve kuzu gibi besin kaynaklarıyla birlikte tüketilebilir. Özellikle kuzu etlerinde biberiye çok tercih edilen bir lezzettir.

Tatlı hazırlarken birçok baharattan yardım alınır. Tatlı tariflerinde sorulan püf noktaları genelde kullanılan baharatlar ve miktarları olur. Damla sakızı, kuş üzümü, karanfil, Hindistan cevizi, vanilya, portakallı şeker, zencefil, zerdeçal ve daha fazla baharat birçok tatlı ile damaklarımızı şenlendirir. Bazı zeytinyağlı tariflerde de bu hoş baharatlar tariflerinde kullanılır.

Baharatlar Nasıl Saklanmalı?

Baharatların keşfi oldukça eski dönemlere dayanıyor. Uzun süre bozulmadan dayanması ürünün en avantajlı özelliği arasında. İdeal saklama koşulları altında kokusunu ve tadını kaybetmeden uzun bir zaman dilimi içinde baharatlarınızı tüketebilirsiniz. Gün ışığından ve nemden uzak, seramik kavanozlarda ve belli bir zamandan sonra buzdolabında baharatları saklayarak ömrünü olabildiğince uzatabilirsiniz.

Baharatlarınızı öncelikle paketlerinden çıkarıp seramik bir kavanoza aktarın. Bunu yaptıktan sonra üzerine ismini ve kavanoza boşalttığınız tarihi yazın. Baharatlarla dolu kavanozlarınızı ocağın yanında yani ısı kaynaklarından olabildiğince uzak bir yerde saklayın. Baharatınızın bozulduğunu kokusunun ya da tadının gitmesinden anlayabilirsiniz. Bazı baharat çeşitlerinin üstünde küflenmede olabilir.

Baharatlar Ne Kadar Dayanır?

Baharatlar raf ömrü uzun ürünler arasında yer alır. Doğru saklama koşulları altında uzun süre tadını, kokusunu ve şifasını kaybetmeden durabilir. 

Tüm bu birbirinden özel baharat çeşitlerine ulaşmak için, baharat kategorisi altında yer alan başlıklara tıklayarak kolayca satın alabilirsiniz. Baharat fiyatları ürünün miktarına ve çeşidine göre farklılık gösteriyor. İhtiyaç duyduğunuz ürünleri sepete ekledikten sonra alışverişinizi tamamlayın bizde kapınıza kadar siparişinizi getirelim. Yemeklerinizin tuzu, biberi hiç eksik olmasın.